Door op 30 oktober 2012

Agnietenhof moet aantrekkelijker voor amateurverenigingen

Het moet voor amateurverenigingen aantrekkelijker worden om van schouwburg Agnietenhof gebruik te maken. Dat heeft de PvdA-fractie tijdens de vergadering van de Commissie Samenleving op 30 oktober 2012 bepleit. Volgens een recent evaluatie-onderzoek waren er in 2010 nog 33 amateurvoorstellingen, in 2011 niet meer dan 8.

Volgens de tekst van dit onderzoek heeft de Agnietenhof geen invloed op het aantal voorstellingen van derden, waaronder amateurvoorstellingen. Dat is te kort door de bocht, zo meent de fractie. Als de Agnietenhof ervoor zorgt dat de amateurverenigingen hier onder betere voorwaarden terecht kunnen, zal ook het aantal amateurvoorstellingen toenemen.

De verenigingen krijgen weliswaar een korting van 60 % op de zaalhuur, maar betalen de bijkomende technische faciliteiten tegen kostprijs. Kennelijk is dat voor een aantal verenigingen al met al te duur. “Hier dreigt de Agnietenhof haar doel voorbij te schieten”, aldus de fractie. De PvdA vindt het voorts belangrijk dat er een enquête komt naar de publieksbeleving van schouwburg en filmtheater. Het huidige evaluatie-onderzoek is vanachter een bureau gemaakt op basis van cijfers en gaat voorbij aan de bevindingen van de samenleving in Tiel en de regio.