Door Nathan Gradisen op 8 juni 2017

Gemengde gevoelens

Op mijn tafel staat een kaart die de gemeente Tiel mij heeft gestuurd. Binnenin staat: “Na bijna 8 jaar als wethouder van de gemeente Tiel gaat onze Corry van Rhee – Oud Ammerveld haar geluk beproeven aan de overkant”. Vooral het “onze Corry” vind ik mooi. Het toont aan hoe betrokken Corry is bij de gemeente Tiel en andersom. Precies hetzelfde geldt voor onze partij: ook binnen de Tielse PvdA spreken we altijd over “onze Corry”. Ondanks dat we stevige debatten kunnen hebben over de toekomst van de gemeente Tiel, blijft het – gelukkig – mensenwerk. Dat betekent dat er altijd respect is voor elkaars mening en altijd ruimte is voor humor. En onze Corry heeft daar altijd enorm aan bijgedragen: zowel aan de stevige debatten als aan de goede en open sfeer.

Elke keer als ik langs mijn tafel loop, zie ik de kaart staan. Onwillekeurig denk ik dan terug aan momenten uit het verleden. Het interview dat we samen deden voor StadsTV eind 2009 in de Oude Stadsmuur. Het was mijn eerste tv-interview en ik was zenuwachtig, maar Corry wist mij gerust te stellen. Of mijn gedachten gaan terug naar de campagne van 2014. Tijdens die campagne hebben we met een klein team intensief samengewerkt. Hard werken, maar ontzettend leuk en gezellig. Of ik denk aan dat moment waarop ik Corry kwaad opbelde. In plaats van ook fel te worden, bleef ze kalm luisteren naar mij en mijn boosheid. Door haar kalmte, bedaarde ik ook. We werden het niet eens, maar konden dankzij haar het telefoongesprek lachend afsluiten, zoals eigenlijk elk telefoongesprek.

De kaart zorgt bij mij voor enorm gemengde gevoelens. Als ik zo terugkijk, besef ik dat we met het afscheid van onze Corry niet alleen een geweldige bestuurder moeten gaan missen, maar ook een heel erg prettige en warme vrouw. Iemand die altijd positief heeft bijgedragen aan de sfeer binnen de Tielse PvdA en met wie ik een heel goede band heb opgebouwd. Tegelijkertijd ben ik natuurlijk zo trots als een pauw dat onze Corry nu waarnemend burgemeester wordt aan de “ginnekaant”. Haar kennende zal het ongetwijfeld niet lang duren voordat (ook) de gemeente West Maas en Waal spreekt over “onze Corry”.

Nathan Gradisen

Nathan Gradisen

Mijn naam is Nathan Gradisen en ik ben fractievoorzitter van de PvdA Tiel. Ik in 1984 geboren in Tiel, waar ik ook ben opgegroeid. Nadat ik de middelbare school op het RSG Lingecollege heb gevolgd, heb ik rechten gestudeerd in Nijmegen. In het dagelijks leven ben ik bestuurjurist bij de provincie Noord-Brabant, maar ik woon

Meer over Nathan Gradisen