21 december 2011

Nathan Gradisen nieuwe fractievoorzitter PvdA Tiel

Raadslid Nathan Gradisen volgt Ben Brink per 1 januari 2012 op als voorzitter van de PvdA-fractie in de Tielse gemeenteraad. Gradisen heeft sinds mei 2010 zitting in de raad en is vice-fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij bestuursjurist bij de provincie Noord-Brabant. Hij studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De naam Gradisen heeft een bekende klank in de Tielse politiek. Willem Gradisen, de vader van Nathan, was bijna zestien jaar lang wethouder in Tiel.

Bij de start van de raadsperiode in 2010 werd Ben Brink fractievoorzitter met daarbij de afspraak, dat hij niet langer dan twee jaar beschikbaar wilde zijn en daarna zou worden opgevolgd. De fractie heeft Nathan Gradisen unaniem tot voorzitter gekozen. Brink blijft lid van de gemeenteraad. De fractie ziet de komende jaarwisseling als een geschikt moment om de nieuwe fractievoorzitter te presenteren. Hij kan dan aan het begin van een nieuw politiek jaar en met een nieuwe burgemeester aan de slag.

De PvdA-fractie waardeert de scheidende fractievoorzitter vooral om zijn bindende kwaliteiten en om zijn open en sociale manier, waarop hij leiding gaf aan de fractie. De fractie heeft veel vertrouwen in de 27-jarige nieuwe fractievoorzitter, die al veel bestuurlijke ervaring heeft. Onder zijn leiding zal de Tielse PvdA het nieuwe jaar met nieuw en jong politiek elan in gaan.