Door op 9 november 2011

PvdA: “Bezuinig niet op wijkbudgetten”

Tijdens de begrotingsraad op 9 november 2011 heeft de PvdA laten weten de bezuinigingen op wijkbudgetten te willen schrappen. De wijkbudgetten zijn bedoeld voor het opknappen van de wijken en dorpen van de gemeente. Bewoners kunnen via de wijk- en dorpsverenigingen en de wijkschouwen bepalen wat er precies moet worden opgeknapt. Volgens de PvdA weten de bewoners prima waar het goed en waar het minder goed gaat in hun wijk of dorp. Vaak is er een hoop winst te behalen door iets kleins op te knappen. Precies de reden dat de PvdA het niet slim vindt om hierop te bezuinigen.

De PvdA liet daarbij weten dat de bezuiniging een klein bedrag is, dat juist heel erg goed wordt ingezet. Als bezuiniging zet het daarom geen zoden aan de dijk (het gaat om 0,5% van de totale bezuinigingen), maar voor de wijk- en dorpsverenigingen en de inwoners van de gemeente is het wel een vervelende bezuiniging.

Tijdens de vergadering bleek dat de andere politieke partijen het hiermee niet eens waren. Zij wilden de bezuiniging op de wijkbudgetten houden, zodat uiteindelijk de bezuiniging toch is doorgegaan. Een voorstel om de wijkbudgetten anders te verdelen, kon wel rekenen op een meerderheid.