Door op 2 november 2010

PvdA blij met nieuw onderkomen Tielse Voedselbank

De raadsfractie van de PvdA is blij dat de Tielse Voedselbank binnenkort gevestigd wordt in de kelder en begane grond van het voormalige GGR Gasgebouw (ingang Westluidensestraat). De fractie van de PvdA Tiel had enkele weken geleden het college van B en W verzocht om de Voedselbank te ondersteunen bij het vinden van een nieuw pand.

De Voedselbank kan tijdelijk van het GGR Gasgebouw gebruik maken, in afwachting van de ontwikkeling van de Westluidense Poort tot cultuurkwartier. De activiteiten van de Voedselbank vonden de afgelopen jaren plaats vanuit een voormalige kleuterschool aan Voor de Kijkuit. Dit pand kan niet langer gebruikt worden omdat het niet veilig is en op de nominatie staat gesloopt te worden.

Toen dat enkele weken geleden bekend werd, heeft de fractie van de PvdA de huisvesting van de Voedselbank op de agenda van de commissie Samenleving gezet. Tijdens de commissievergadering verzocht PvdA-raadslid Laura Metiary het college van B en W de Voedselbank facilitair te ondersteunen en een goede samenwerking te onderhouden met de Tielse Voedselbank. Het college van B en W heeft in die vergadering toegezegd dat de Voedselbank een jaar lang onderdak krijgt in het GGR Gasgebouw. Op vrijdag 5 november zal de Voedselbank zijn intrek nemen in dat pand.