Door Laura Metiary-Volmer op 15 december 2015

PvdA brengt fractiebezoek aan Kleding- en speelgoedbank (Klesteo)

Op vrijdag 11 december brachten mijn PvdA-fractiegenoten Nathan Gradisen en Dave Verbeek en ik een bezoek aan de Kleding- en speelgoedbank (Klesteo). Klesteo werkt regionaal en beslaat bijna hetzelfde gebied als de Voedselbank. Daar waar de Voedselbank een inkomensgrens van 180 euro per maand aanhoudt, richt Klesteo zich op de groep die zich daarna bevindt. “Wij richten ons bewust op de groep die 250 euro per maand te besteden heeft. Dan kunnen zij voor het geld dat zij hebben eten kopen en kunnen ze voor kleding bij ons terecht.”

Klesteo bestaat sinds 2013. Initiatiefneemster en inmiddels voorzitter Caroline van der Linden zag dat er in de wijde omgeving geen kleding- of speelgoedbank bestond en begon haar droom waar te maken. In 2013 opende de kledingbank; vorig jaar is ook de speelgoedbank geopend. Sindsdien werkt Klesteo samen met verschillende organisaties. Zo helpen zij mensen met een beperking aan dagbesteding en werken zij samen met Stichting Present (met name voor sollicitatietrainingen). Daarnaast heeft Klesteo een uitwisseling met het Thomashuis in Tiel.

Klesteo heeft de laatste maanden aan naamsbekendheid gewonnen en dat heeft zijn voor- en nadelen. “Het is prachtig om te zien hoeveel spullen gedoneerd worden. Maar we barsten uit onze voegen. Ieder hoekje wordt gebruikt. En we kunnen het niet allemaal verwerken omdat we vrijwilligers en ruimte tekort komen.”

Na een rondleiding door het pand is het mijn fractiegenoten en mij duidelijk geworden dat Klesteo fantastisch werk doet, hoe dubbel het ook is dat de organisatie moet bestaan. Het is indrukwekkend hoe zij, binnen twee jaar, zo’n sterk netwerk hebben opgebouwd en samenwerken met bijna alle andere organisaties die de minima als doelgroep hebben. Petje af!

Laura Metiary-Volmer

Laura Metiary-Volmer

Mijn naam is Laura Metiary-Volmer en ik ben een enthousiaste, sportieve en vooral hardwerkende Tielse. Ik ben in 2010 in de gemeenteraad gekozen. Door mijn werk in de gemeenteraad hoop ik iets te kunnen betekenen voor de maatschappij en met name voor de jongeren. De jeugd is een groep die aandacht nodig heeft en constant gemotiveerd moet

Meer over Laura Metiary-Volmer