Door op 21 juli 2013

PvdA canvast opnieuw in de wijk Rauwenhof

Na de succesvolle canvasactie in de wijk Rauwenhof in Tiel van zaterdag 22 juni, heeft de PvdA op zaterdag 20 juli opnieuw gecanvast in deze wijk, dit keer in andere straten. Bij het canvassen vraagt de PvdA aan inwoners van een wijk wat ze van die wijk vinden. De antwoorden van de inwoners worden gebruikt om te bekijken wat er verbeterd kan worden in de wijk.

Ook dit keer bleek dat de inwoners van Rauwenhof over het algemeen erg tevreden zijn over de wijk waarin ze wonen. Mensen vinden de wijk lekker rustig en vinden het prettig dat het winkelcentrum Rauwenhof en de scholen voor de kinderen dichtbij zijn. Veel inwoners vinden het prettig dat de wijk veel groen heeft.

Daarnaast leverde de canvasactie een aantal verbeterpunten op. Dat de wijk groen is, is mooi, maar er kwamen wel diverse klachten over het onderhoud van het groen naar voren. Volgens sommige inwoners wordt er niet vaak genoeg gesnoeid. Ook zijn er straten in Rauwenhof waar de auto’s erg hard rijden en waar de verkeersveiligheid dus verbeterd kan worden. Ook het parkeren van de auto’s is niet altijd even gemakkelijk: er zijn straten waar het lastig is om aan het einde van de dag de auto kwijt te raken. Ten slotte zijn er een aantal plekken waar er sprake is van hangjongeren en drugsoverlast. Er wordt daar volgens de inwoners ook gehandeld in drugs.

De PvdA zal deze uitkomsten verder gaan uitwerken en kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden om de verbeterpunten uit te voeren.