Door op 10 april 2012

PvdA en ProTiel stellen vragen over koopkracht Tielse minima

De PvdA Tiel en ProTiel hebben samen vragen aan het college van b en w gesteld over de effecten van maatregelen van het kabinet Rutte op de koopkracht van de Tielse minima. Het kabinet heeft een groot aantal maatregelen genomen die ervoor zorgen dat de inkomens van burgers erop achteruit gaan. Het blijkt dat een deel van de mensen met een minimuminkomen er door deze maatregelen meer dan 5% in koopkracht op achteruit gaat.

Voor de PvdA en ProTiel is dit een reden om vragen aan het college van b en w te stellen over de effecten van deze maatregelen voor de Tielse minima. De partijen hebben gevraagd of het college inzichtelijk heeft wat de effecten van deze maatregelen zijn op de Tielse minima en wat deze effecten precies zijn.

Daarnaast hebben de partijen gevraagd of er in Tiel mogelijkheden zijn voor iemand met een minimuminkomen om deze effecten op te vangen en of deze mogelijkheden voldoende zijn om het verlies in koopkracht van iemand met een minimuminkomen op te vangen. Het college zal deze vragen binnen 30 dagen beantwoorden.