Door Laura Metiary-Volmer op 4 mei 2016

Tiel, Fruitstad aan de Waal

Op verjaardagen hebben we vaak wat te zeuren over ons stadje. Maar wat blijkt? Zo’n 72% van de Tielenaren beoordeelt Tiel met een 7 of hoger. Meer dan 60% is een trotse Tielenaar. Als verbeterpunten worden het winkel- en parkeeraanbod genoemd. De gemeenteraad is, samen met haar inwoners en ondernemers, druk bezig met een nieuwe stadsvisie en een plan voor stadspromotie. Er wordt hard gewerkt aan de stad. Tiel staat niet stil – er is een duidelijke visie voor de toekomst.

Ook ik had altijd wat aan te merken op Tiel. Maar na een aantal maanden in Buenos Aires te hebben gewoond, keek ik anders naar onze stad. Toen ik ’s nachts na het kroegen naar huis fietste, besefte ik voor het eerst hoe erg ik genoot van de rust die Tiel uitstraalde. Ik besefte dat ik de mogelijkheid had om alles binnen een straal van een paar kilometer op de fiets te ondernemen. Alle voorzieningen en levendigheid in de buurt (denk aan Appelpop en Fruitcorso), maar ook de mogelijkheid om rust te vinden (denk aan de wetlands).

Op dit moment buigt een aantal Tielse ambassadeurs zich over de stadsvisie. In de raad van deze maand is de nieuwe slogan al aangenomen: Tiel, Fruitstad aan de Waal. Met ons 80-jarige Flipje als logo. Mooier kan niet. Ja, er kan (en moet) nog veel verbeteren. Maar laten we het glas alsjeblieft halfvol zien. Rest mij niets om als fervent reiziger én trotse Tielse te eindigen met Parel der Betuwe van onze stadsdichter Sven Ariaans:

De gifgrond is weg, de zwavel verdwenen
daarnaast is er stevig gestapeld met stenen
op menig gezicht is een glimlach verschenen
toch is er nog heel wat te doen naar mijn mening
Het gaat niet om vroeger, maar om waar we heen gaan
Het draait om de toekomst en waar we naar streven
We willen een stad waar je trots op kunt wezen

Laura Metiary-Volmer

Laura Metiary-Volmer

Mijn naam is Laura Metiary-Volmer en ik ben een enthousiaste, sportieve en vooral hardwerkende Tielse. Ik ben in 2010 in de gemeenteraad gekozen. Door mijn werk in de gemeenteraad hoop ik iets te kunnen betekenen voor de maatschappij en met name voor de jongeren. De jeugd is een groep die aandacht nodig heeft en constant gemotiveerd moet

Meer over Laura Metiary-Volmer