Lid commissie ruimte

Cihan Igci

Mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling en openbare ruimte
Cihan Igci

Over Cihan Igci

Mijn naam is Cihan Igci en ik ben geboren in 1990 in Tiel. Ik ben ook opgegroeid in Tiel. Op dit moment volg ik een opleiding als pedagogisch medewerker in de jeugdzorg, maar mensen zullen mij vooral kennen als badmeester bij zwembad Groenendaal Plus. Dat werk doe ik al vanaf april 2006 met veel plezier, eerst naast mijn school, nu naast mijn opleiding.

Het leukst aan mijn werk en ook aan de opleiding die ik volg, is het directe contact dat ik daarbij heb met mensen. Als ik mensen kan verbinden, dan geeft mij dat veel energie. Ik ben er ook van overtuigd dat dit de manier is om erachter te komen wat er in de samenleving leeft. Daarbij probeer ik mensen zo goed mogelijk te helpen als ze een probleem hebben. Dit zie ik ook als mijn burgerplicht. Ik wil in de politiek ook op deze manier gaan werken: signalen opvangen uit de samenleving en vervolgens mensen zo goed mogelijk te helpen.

In de gemeenteraad wil ik gaan werken aan een aantal onderwerpen die ik belangrijk vind. Zo maak ik me zorgen om jongeren die hun school verlaten zonder diploma en daarna in de bijstand komen. Ik vind dat we deze jongeren zo goed mogelijk moeten stimuleren om weer naar school te gaan of om aan een baan te komen. Daarnaast wil ik het bevorderen dat jongeren een eigen onderneming starten als zij dat willen. De gemeente kan hen daarbij helpen door te zorgen voor begeleiding of voor een ruimte.

Verder wil ik ervoor zorgen dat iedereen in de gemeente Tiel zich goed kan verplaatsen, of dit nu lopend, fietsend, met de auto of met het openbaar vervoer is. We moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat er geen hindernissen zijn voor mensen met een rollator. Ten slotte wil ik ervoor zorgen dat we vrijwilligerswerk stimuleren. In de gemeente Tiel zijn heel veel vrijwilligers die allemaal fantastisch werk leveren. Het is prachtig dat deze mensen zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Ik vind dan ook dat we dit moeten koesteren en hen de waardering moeten geven die zij verdienen.