Persoonlijke brief Ben Brink

19 februari 2023

Beste mensen in Rivierenland,

Dit is een persoonlijke brief.  Een brief van mij, Ben Brink, oud-wethouder van de gemeente Tiel. Ik hoop dat u er even tijd voor hebt. Het gaat over de Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Die verkiezingen zijn veel belangrijker dan veel mensen denken. We willen allemaal dat het Rivierengebied in deze tijd van klimaatverandering veilig blijft voor ons allemaal. Dat we droge voeten houden, om het populair zeggen. Daarvoor wil ik me graag inspannen. Daarom heb ik mij   kandidaat gesteld voor het bestuur van de Waterschap.

Omdat die verkiezingen zo belangrijk zijn, hoop ik van harte dat u gaat stem men.  Met uw stem heeft u invloed op het beleid van het Waterschap, dat onder meer zorgt voor veilige dijken, een goede waterkwaliteit en de natuur in ons mooie Rivierenland.

Wellicht kent u mij als oud-wethouder van de gemeente Tiel.  Met de Waterschapsverkiezingen in zicht vertel ik u  graag meer over mijn persoon.

Als jong gezin zijn wij in 1979 in Tiel komen wonen. Ik ging daar werken bij het polderdistrict Neder-Betuwe dat later fuseerde met andere waterschappen waardoor waterschap Rivierenland ontstond. In mijn 35 jarige loopbaan bij deze waterschappen heb ik veel ervaring opgedaan, het Rivierengebied goed leren kennen net zoals de kwetsbaarheden en mogelijkheden van het gebied.

Toen we in Tiel gevestigd waren maakten we gebruik van de kinderopvang. Ik werd actief in de politiek toen de gemeente daarop wilde bezuinigen. Via de Partij van de Arbeid lukte het om die bezuiniging ongedaan te maken. Toen besefte ik hoe het belangrijk het is om  je mening te geven met goede argumenten  Dan kun je best veel bereiken. Vandaar dat ik politiek actief ben gebleven. Eerst als gemeenteraadslid en fractievoorzitter, later als wethouder van onder meer ruimtelijke ordening.

Net als die kinderopvang is ook de inrichting van het Rivierengebied van groot belang voor de leefbaarheid. Denk maar aan de dijken en de nodige versterking daarvan.  Aan wat er allemaal gedaan moet worden voor een veilige leefomgeving  waar je plezierig woont en waar economische activiteiten en een natuurlijke inrichting goed op elkaar worden afgestemd.. We hebben zorgen over die leefomgeving. De gevolgen van de verandering van het klimaat zijn groot. Er zijn veel maatregelen nodig om deze gevolgen op te vangen, ook door het Waterschap. Mijn uitdaging zit erin om daar een effectieve bijdrage aan te leveren. En daarbij rekening te houden met alle belangen en de betaalbaarheid. Het waterschap is er niet alleen voor de boeren of de ondernemers, maar ook voor de bewoners en de natuur. Ik wil me enthousiast inzetten voor een Waterschap dat sociaal voor iedereen is.

Dat kan met uw steun, met uw stem. Uw stem op Ben Brink op plaats 4 van de Partij van de Arbeid. Stemmen op de persoon dia ca. 35 jaar ervaring heeft opgedaan in het waterschapswerk in het gebied van het waterschap Rivierenland. Een persoon die het gebied goed kent en kennis heeft van de werking van de watersystemen, de kwetsbaarheid en de mogelijkheden en bovendien beschikt over een ruime bestuurlijke ervaring.

Vriendelijke groet,

Ben Brink