Door Laura Metiary-Volmer op 19 oktober 2016

Pvda brengt fractiebezoeken aan de Brede Zorgschool en Mozaiek welzijnsdiensten: hoe zorg je ervoor dat iedereen mee doet?

Vrijdag 30 september 2016 stond in het teken van fractiebezoeken. Samen met fractiegenoten Nese Budak, Abdel Sadikki, Nathan Gradisen, Dave Verbeek en onze partijvoorzitter George Harteman werd ik eerst hartelijk ontvangen bij de Brede Zorgschool De Cambier. Directeur Paul Hijne vertelde over het ontstaan van de zorgschool, de samenwerking met ’s Heeren Loo en de visie achter de school. De school is er voor kinderen met een IQ tot lager dan 10. Voor al deze kinderen wordt een plan op maat gemaakt. Zo worden zij allemaal in hun kracht gezet. De Brede Zorgschool is een uniek concept: nergens in Nederland vind je het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang/buitenschoolse opvang, interne woningen én logeermogelijkheden onder één dak. Jongeren kunnen uiteindelijk van een oefenstage naar een stage buiten de school uitstromen en/of leren zelfstandig te wonen (binnen het gebouw zelf).

data-video=”IGXulg7hJE4″ class=”max-wp-video-embed” target=”_blank”>
Video van ’s Heeren Loo ( data-video=”IGXulg7hJE4″ class=”max-wp-video-embed” target=”_blank”>” target=”_blank” rel=”noopener”> data-video=”IGXulg7hJE4″ class=”max-wp-video-embed” target=”_blank”>)

Niet alleen organisaties, kinderen, jongeren en ouderen zijn betrokken bij de Brede Zorgschool. Ook kent het gebouw reguliere huurwoningen: hierdoor valt niemand buiten de maatschappij en doet iedereen mee. Hijne wist ook te vertellen dat iedere donderdag de bewoners koffie en zelfgemaakte koekjes kunnen nuttigen. De leerlingen maken de koekjes en serveren de koffie. Zo blijft met goed in contact met elkaar en weet men wat er speelt. Wat mij betreft is Brede Zorgschool De Cambier een prachtig concept om trots op te zijn!

Na het bezoek aan de Brede zorgschool vertrokken wij naar Mozaïek welzijnsdiensten. Mozaïek nodigde de fractie uit met het oog op de brede welzijnsdiscussie in de gemeenteraad. Medewerkers Abdelmalik en Martijn lichtten toe wat voor opdrachten de organisatie heeft, wat het nieuwe welzijn in houdt en hoe zij hun taken in de toekomst verweven zien met de taken van andere organisaties. Samen met Dynamiek, MEE Gelderse Poort en de STMR heeft Mozaïek een opdracht geformuleerd voor een duurzaam, meerjarig welzijnsbeleid. Deze is aangeboden aan de commissie Samenleving van de gemeente Tiel.

Laura Metiary-Volmer

Laura Metiary-Volmer

Mijn naam is Laura Metiary-Volmer en ik ben een enthousiaste, sportieve en vooral hardwerkende Tielse. Ik ben in 2010 in de gemeenteraad gekozen. Door mijn werk in de gemeenteraad hoop ik iets te kunnen betekenen voor de maatschappij en met name voor de jongeren. De jeugd is een groep die aandacht nodig heeft en constant gemotiveerd moet

Meer over Laura Metiary-Volmer