Door op 10 november 2011

PvdA pleit voor samenwerking tijdens algemene beschouwingen

Op 9 november 2011 heeft de PvdA bij de algemene beschouwingen gepleit voor samenwerking. Volgens de PvdA is samenwerking in deze tijden van crisis essentieel. Dat zie je internationaal (de Europese landen die samen de euro moeten redden), nationaal (de politieke partijen in de Tweede Kamer die tot een pakket bezuinigingen moeten komen), maar ook in de gemeentepolitiek. Dat betekent dat ook in de gemeenteraad van Tiel politieke partijen verder moeten kijken dan hun eigen belang, maar moeten samenwerken in het belang van Tiel, aldus de PvdA.

De partij wees erop dat er nog hele lastige tijden aan gaan komen. Zo zijn er veel ontwikkeling op het sociale terrein, waarbij er allerlei extra taken naar gemeenten komen. Daarnaast blijkt dat er veel minder nieuwe huizen in de regio Rivierenland nodig zijn dan de gemeenten oorspronkelijk dachten. Dat zijn lastige zaken die om samenwerking binnen de gemeenteraad vragen, maar ook op regionaal niveau, met de gemeenten in de buurt.

Hieronder is de hele tekst van de eerste termijn van de PvdA tijdens de begrotingsraad van 9 november 2011 te downloaden.

Algemene beschouwingen PvdA 9 november 2011