Door Laura Metiary-Volmer op 10 maart 2016

Van baby naar stadsbestuur

In juni 2015 zat ik toentertijd voor de (voorlopig) laatste keer in de raadzaal. Ik en mijn dikke buik pasten nog net achter de tafel. Bijna precies vier weken later werd ik moeder. Wat een ander leven. Genieten van en wennen aan de kleine mooie man, terwijl collega Kamiel Gulikers de honneurs waar nam. En hoe; volgens mij ben ik geen moment gemist. Dank Kamiel (en fractie) dat ik even heerlijk mama heb kunnen ‘spelen’!

Nu weer back to business. In mijn maanden afwezigheid heeft het bestuur van Tiel niet stil gezeten. Tiel is flink aan het ontwikkelen. Dat zien de Tielenaren letterlijk iedere dag als ze langs de Westluidense Poort lopen. In december 2015 is een volgende fase in de bouw van de WLP gestart: de betonvloer van de parkeergarage is gelegd. Nu kan de opbouw van de parkeergarage beginnen. Wat een paar jaar geleden begon als een mooi plan, wordt langzaam werkelijkheid. Een mooi centrum om cultuur in Tiel – of het nu muziek, toneel, dans of een bibliotheek 2.0 is – een (nieuwe) boost te geven.

In de commissie Bestuur, waar ik in zit, is van alles besproken tijdens mijn afwezigheid. Zo heeft het college in oktober 2015 een plan gepresenteerd om het zwerfvuil aan te pakken. Bij dit plan worden scholen, zorginstanties en buurt- en wijkcomités betrokken en komt er onder andere een beloningsactie voor de (schoonmaak)actie van de maand. Naast deze punten heeft het college toegezegd het tweede gedeelte van 2016 te starten met de Politiekids, een motie die door de PvdA is ingediend. Ten slotte is de gemeente natuurlijk druk bezig geweest met een (gepaste) crisisopvang voor een groep vluchtelingen. Dit is in Tiel erg goed gegaan. Complimenten voor een ieder die zich daarmee heeft bezig gehouden.

Een actueel onderwerp sinds mijn terugkomst is onder andere het plan voor een nieuw camerabeleid in Tiel. Een nieuwe veiligheidsanalyse geeft aanleiding om op meer (in overleg gekozen) openbare plaatsen cameratoezicht toe te passen. Uiteraard wordt er eerst gekeken naar andere mogelijkheden vóór er gebruik wordt gemaakt van camera’s. De PvdA begrijpt dat, door toenemende incidenten bij (winkel)centra, camera’s een goed middel kunnen zijn om overlast tegen te gaan.

Vandaag, donderdag 10 maart, mag ik voor het eerst weer plaatsnemen in de commissie Bestuur. Fijn! Zeker weer wennen als je een half uur voor de vergadering nog met vliegtuiggeluiden je baby eten hebt gegeven, maar interessant om weer met de politiek bezig te zijn.

Laura Metiary-Volmer

Laura Metiary-Volmer

Mijn naam is Laura Metiary-Volmer en ik ben een enthousiaste, sportieve en vooral hardwerkende Tielse. Ik ben in 2010 in de gemeenteraad gekozen. Door mijn werk in de gemeenteraad hoop ik iets te kunnen betekenen voor de maatschappij en met name voor de jongeren. De jeugd is een groep die aandacht nodig heeft en constant gemotiveerd moet

Meer over Laura Metiary-Volmer