Door Dave Verbeek op 19 maart 2018

Doorgaan met de vernieuwbouw van het RSG Lingecollege!

Middelbare scholieren uit Tiel verdienen het om goed en modern onderwijs te krijgen in een fatsoenlijk schoolgebouw. De gemeente gaat aan de slag om de school grondig te verbouwen en laten we eerlijk zijn, dat is erg hard nodig. Maar of die verbouwing een verbetering gaat opleveren is nog steeds de vraag. U kunt daarin bij de gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke uitspraak doen.

Eerder heeft de gemeenteraad van Tiel uitgesproken dat zij het schoolgebouw wil opknappen. In deze plannen is ruimte voor betere isolatie, een opknapbeurt aan de binnen- en buitenkant, maar het allerbelangrijkste is de aanpassing van de klaslokalen. De tijd van 30 schoolbankjes in een ruimte die richting het schoolbord staan, met één leraar die voor de klas staat, die is echt voorbij. Leerlingen gaan steeds meer in groepjes met hun eigen opdrachten aan de slag. Daarvoor hebben ze behoefte aan leerplekken, projectruimtes en computerlokalen.

Doordat de bouwkosten zijn gestegen is er meer geld nodig, anders moet er op de plannen worden bezuinigd. Juist de verbouwing van de klaslokalen komt dan in gevaar. Zonder het beschikbaar stellen van extra budget krijgen we een gebouw wat weliswaar een opknapbeurt heeft gehad, maar de verouderde klaslokalen in het gebouw zullen verouderd blijven. Daarmee doen we duizenden leerlingen per jaar tekort.

De PvdA blijft strijden voor een modern schoolgebouw die voldoet aan de eisen van deze tijd. Het is niet zeker dat de gemeenteraad van Tiel hetzelfde vind. Uw stem woensdag was al belangrijk, maar nu nog meer. Duizenden leerlingen rekenen op u.

Dave Verbeek

Dave Verbeek

De afgelopen jaren zijn de verschillen tussen inwoners in ons land en onze gemeente sterk toegenomen. Oudere mensen hebben veel meer moeite met het vinden van een geschikte baan. Heb je zorg nodig? Reken dan op stevige eigen bijdrages die je moet betalen, ook al moet je rondkomen van een minimaal loon of een uitkering.

Meer over Dave Verbeek